Din mail er du afsendt og du vil blive kontaktet snarest
15.01. 2021
Forsamlingsforbud
Foreløbigt frem til d. 28. februar 2021 gælder skærpede tiltag mod corona, herunder et nationalt forsamlingsforbud på flere end 5 personer, der også omfatter konferencer, generalforsamlinger og lignende. I kan læse om myndighedernes skærpede tiltag på coronasmitte.dk
Hvad med generalforsamlingen?
Forsamlingsforbuddet betyder, at det ikke er lovligt at afholde generalforsamlinger lige nu, og det er vores vurdering, at I ikke vil kunne afholde dem, før forsamlingsforbuddet hæves til 500 personer.
Myndighederne har meldt ud, at restriktionerne først bliver ophævet, når det er forsvarligt.
Vi anbefaler derfor, at I sætter arbejdet med generalforsamlinger i bero, indtil situationen er mere stabil. Det er en god idé at orientere medlemmerne om jeres planer.
Proces for aflysning og indkaldelse på ny
Hvis I allerede har indkaldt til jeres generalforsamling i den periode, hvor forsamlingsforbuddet gælder, skal I aflyse. Vi anbefaler, at I venter med at fastsætte en ny dato til det igen er lovligt, at alle i foreningen kan mødes.
Når I indkalder igen, kan I genbruge den dagsorden, som allerede er sendt ud. Derudover skal I naturligvis bruge den procedure for indkaldelse, som er beskrevet i jeres vedtægter, når den tid kommer – herunder proceduren for indsendelse af forslag fra medlemmerne.
Årsregnskab og budget
Hvis årsregnskab og budget ligger klar, anbefaler vi, at I udsender det til medlemmerne, selvom generalforsamlingen bliver udskudt.
Digital nødgeneralforsamling
Den fysiske generalforsamling kan ikke ændres til en digital generalforsamling, medmindre dette allerede er blevet vedtaget og står i jeres vedtægter. Dog vil der være helt særlige tilfælde, hvor der foreligger nødret, som kan begrunde, at I afholder digital nød-generalforsamling, f.eks. hvis et flertal af bestyrelsesmedlemmerne er stoppet eller foreningen står foran at skulle træffe kritiske beslutninger, der haster.
KUN I NØDSTILFÆLDE
Det er vigtigt for os at pointere, at det KUN er i NØDSTILFÆLDE, at I skal afholde digitale nødgeneralforsamlinger, og at I kun bør træffe de
mest nødvendige beslutninger. Nødvendige beslutninger er i denne sammenhæng eksempelvis:
- Beslutninger, der skal forhindre, at foreningen taber penge
- Hvis foreningen akut står uden bestyrelse
- Hvis foreningen mangler en kasserer og skal betale regninger
- Hvis foreningen skal optage lån, der ikke kan vente
- Hvis foreningen skal træffe andre nødvendige beslutninger for at forhindre retssager og
inkasso m.v.
Bemærk at I, i de fleste tilfælde, kan vente med at vælge en ny bestyrelse, hvis I allerede har en bestyrelse, som gerne vil fortsætte. Ligeledes kan I, i de fleste tilfælde, vente med formandens beretning eller med godkendelse af regnskabet – men ikke altid. I skal selv vurdere den konkrete nødvendighed i foreningen
Vi har tidligere købt os ind på en platform for digitale generalforsamlinger, men dette er ikke længere en mulighed. Vi er nu i gang med at sammensætte en vejledning om digitale nødgeneralforsamlinger og undersøge, hvilke platforme I kan bruge til det. Vi skriver direkte til jer, når vejledningen er klar.
Kontakt os
Hvis I er usikre på noget, er I velkomne til at kontakte os på:
Juratelefonen, som har åben mandag til onsdag klokken 10.00 - 12.00 og torsdag klokken 18.00 - 20.00
Telefonnummer: 38288750 (tryk 1)
Mail: jura@kolonihave.dk
Læs mere her
Læs vores spørgsmål og svar om corona og kolonihaver her.